Grad Gradačac - Zvanična web stranica - www.gradacac.ba - Završena 20. redovna sjednica Općinskog vijeća Gradačac
A+ R A-

Završena 20. redovna sjednica Općinskog vijeća Gradačac

Danas je nastavljen rada 19. redovne sjednice Općinskog vijeća Gradačac. U nastavku rada sjednice usvojeni su Prijedlozi programa rada javnih ustanova za 2019. godinu: JZU Centar za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i banjsko liječenje “Ilidža” Gradačac, JU Centar za kulturu “Ahmed Muradbegović” Gradačac i JU Javna biblioteka “Alija Isaković” Gradačac. Također usvojen je Izvještaj o radu i poslovanju JP Komunalac d.d. Gradačac za period od 01.01.2017.-31.12.2017. godine.

Usvojeni su i prijedlozi Prijedlozi programa rada javnih preduzeća za 2019. godinu: JP Komunalac d.d., JP Veterinarska stanica,  JP „Parkinzi“ i Javno stambeno preduzeće.   

                                  

Na kraju 19. radne sjednice OV Gradačac podnesene su inicijative vijećnika Elvira Omerovića (SBB) i Marijana Šimića (HDZ BiH) da se u roku od 30 dana izvrši provjera validnosti diploma uposlenih u organima uprave, javnim ustanovama i javnim preuzećima čiji je osnivač Općina Gradačac.

Vijećnik Muhidin Mašić (SDP BIH) podnio je inicijativu da se u znak sjećanja na ubijenu djecu Gradačca u odbrambeno-oslobodilačkom ratu od 1992-1995. godine sportski poligon „Luke“ preimenuje u poligon „Gradačačke mladosti“.

Nakon završetka 19. redovne sjednice, nakon duže rasprave, usvojen je dnevni red 20. redovne sjednice Općinskog vijeća Gradačac.

Vijećnici su po hitnoj proceduri razmatrali Odluku o izmjeni Odluke o izvršenju Budžeta općine Gradačac za 2019.  kojom je utvrđena osnovica za obračun i isplatu plata u jedinstvenom organu uprave u 2019. iznosi 315 KM a vrijednost boda 1,05.

Vijećnici su vratili na doradu Program rada JZU Dom zdravlja Gradačac za 2019. godinu sa Informacijom o aktuelnom stanju i poslovanju nakon potpisivanja Ugovora sa ZZO TK, sa prijedlogom mjera. Kako je istaknuto, ovim ugovorom smanjuje se tranša Domu zdravlja za 157.000 KM čime se ukida stacionar a ginekološka ambulanta i mikrobiologija ostaju. Stacionar se ukida budući da Zavod za zdravstveno osiguranje TK te usluge ne finansira jer nisu predviđene zakonom.

Općinski vijećnici usvojili su program rada JU Apoteka Gradačac za 2019. godinu i donešeno je nekoliko prijedloga odluke : Prijedlog odluke o visini naknade za korištenje dijela javne površine  na području općine  Gradačac  za 2019. godinu, Prijedlog odluke o visini naknade za korištenje taksi stajališta na području općine Gradačac za 2019. godinu i Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o javnim parkiralištima.

Donešena je i Odluka o prodaji nekretnina. Po ovoj odluci Općina Gradačac putem licitacije prodaje nekretnine-stanove u stambenoj zgradi Lamela A6 izgrađenoj u naselju Potok Mahala,

Općinsko vijeće je donijelo Odluku o povjeravanju na upravljanje i održavanje sportskog objekta u izgradnji stadiona „Banja Ilidža“ sa pratećim sadržajima i opremom koji su u funkciji objekta, neposrednom pogodbom, JP „Parkinzi“ d.o.o. Gradačac.

 

دانلود جدید ترین فیلمها و سریالهای روز دنیا در سایت 98Movies. اگر در جستجوی یک سایت عالی برای دانلود فیلم هستید به این آدرس مراجعه کنید. این سایت همچنین آرشیو کاملی از فیلمهای دوبله به فارسی دارد. بنابراین برای دانلود فیلم دوبله فارسی بدون سانسور نیز می توانید به این سایت مراجعه کنید. در این سایت امکان پخش آنلاین فیلم و سریال همراه با زیرنویس و فیلمهای دوبله شده به صورت دوزبانه فراهم شده است. بنابراین برای اولین بار در ایران شما می توانید فیلمهای دوبله شده را در تلویزیونهای هوشمند خود به صورت دوزبانه و آنلاین مشاهده نمایید.