A+ R A-

Nova dionica na kanalizacionom sistemu u sjevernom dijelu općine Gradačac

U sklopu projekta „ Vodosnabdijevanje općine Gradačac “  otvoreni su radovi na novoj dionici kanalizacione mreže u sjevernom dijelu općine ( MZ Bagdale ). Dužina nove kananalizacione mreže je oko 7 km. Vrijednost radova je 609. 339,89 KM a obuhvata radove i u MZ Vida 1 i MZ Centar (naselje kod bolnice).

Memorandumom o razumjevanju između Češke razvojne agencije i Općine Gradačac predviđeno je da Općina Gradačac obavezna obezbijediti izvođenje građevinskih radova na izgradnji kanalizacione mreže a Češka razvojna agencija obezbijedit adekvatan materijal / robu koji će biti potreban za izgradnju kanalizacione mreže.

Dio sredstava ( 225.000 KM ) obezbijeđen je u okviru projekta općinskog okolišnog i ekonomskog upravljanja ( MEG ) koji je finansiran od strane Vlada Švicarske. Projekat je dio Programa saradnje Švicarske u BiH, u domenu  Lokalne uprave i općinskih usluga, a realizira ga Razvojni program Ujedinjenih nacija u BiH (UNDP BiH).

Napominjemo da u okviru istog projekta su u toku završni  radovi u naselju Škorići.  Također u narednom periodu su planirane aktivnosti oko tenderske dokumentacije o raspisivanju javne nabavke za izgradnja kanalizacione mreže u  mjesnim zajednicama Sibovac, naselje između Sibovca i Škorića i MZ Vida II.