A+ R A-

Dodjeljene stipendije za učenike i studente u Gradačcu

Danas su na Svečanoj ceremoniji potpisani ugovori o dodjeli općinskih stipendija za učenike i studente sa područja općine Gradačac.  Služba za društvene djelatnosti i biz-u  je zaprimila 188 predmeta – zahtjeva za dodjelu općinske stipendije za školsku/akademsku 2018/19. godinu. Prema Odluci Općinskog Vijeća Gradačac ukupan broj stipendija koje se dodjeljuju za tekuću školsku/akademsku godinu je 131 za koje je u Budžetu obezbijeđeno 98.000,00 KM.

„ U toku postupka dodjele stipendija kod kategorije VI nije bilo dovoljno prijavljenih kandidata te su ta sredstva preusmjerena na kategoriju III i IV, tako da  je odobreno ukupno 132 stipendije, a da  za realizaciju istih iznos u Budžetu ostaje nepromijenjen tj. 98.000,00 KM „ kazala je šefica odsjeka za društvene djelatnosti i boračko-invalidsku zaštitu Nermina H.Muhamedović.

Ovom prilikom Općinski načelnik mr.sci Edis Devišagić čestitao je učenicima i studentima na postignutim rezlultatima koji su bili opredjeljujući prilikom dodjele stipendija. Naglasio je, „ da Općina Gradačac svake godine obezbjeđuje sredstva za stipendiranje kako bi pomogla i podstaknula učenike i studente za postizanje dobrih rezultata u učenju i odabiru profesije. Mladi Gradačca su veoma vrijedni i korisni građani društva što se pokazalo u dosadašnjem razvoju općine Gradačac u svim segmentima „.

U ime stipendista prisutnima se obratio Fatmir Begović, student Arhitektonskog fakulteta u Sarajevu, koji se zahvalio Općini Gradačac i Općinskom načelniku koji prepoznaju i cijene rad i trud nas studenata.

Napominjemo da kandidati koji danas  nisu potpisali Ugovor o stipendiranju, mogu to učiniti u Službi za društvene djelatnosti i boračko-invalidsku zaštitu svakim radnim danom od 08,00: do 16,00 sati (kancelarija br. 19) do 8. marta 2019. godine. Isplata stipendija može početi tek kada svi kandidati potpišu Ugovore.