A+ R A-

Proglašeni najbolji sportisti općine Gradačac za 2018. godinu

U organizaciji Sportskog saveza općine Gradačac, sinoć je održana manifestacija „Izbora sportiste godine općine Gradačac za 2018. godinu“. Pokrovitelj manifestacije je  Općina Gradačac. Na ovogodišnjoj ceremoniji dodjeljena su priznanja za sve kategorije sportista, sportskih kolektiva i sportskih radnika kao i nosilac titule Sportista godine „Gradačac 2018.“.

Za sportiskinju godine u validnom sportu za 2018. godinu je ANĐELKA RADIŠKOVIĆ. Kapiten OK Kula-Gradačac. Sa seniorskom ekipom je viceprvak premijer lige BiH i pobjednik kupa FBiH. Standardni član reprezentacije Bosne i Hercegovine i kapiten reperezentacije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Najuspješniji senior u individualnim sportskim takmičenjima je Amar Huskić.  Amar je član KUNG FU WHU SHU kluba „Pesnica od Bosne“ Gradačac i vice prvak BiH u kategoriji Sanda borbe. Zlatnu medalju u MMA borbama osvojio je u 1. kolu Balkanske lige u Brčkom.

Najuspješnija sportska ekipa u ekipnom sportu je OK „KULA-Gradačac“. Klub koji je svojim rezultatima u vrhu bh. odbojke. Seniorska ekipa u prošloj godini je bila viceprvak Prmijer lige BiH. Pobjednice su kupa F BiH i učesnici finalnog turnira kupa BiH. OK Kula-Gradačac u prošloj godini imala je po dvije seniorske, juniorske i kadetske reprezentativke BiH.

Općinski načelnik mr.sci Edis Dervišagić, predsjednik organizacionog odbora manifestacije, je pozdravio sve prisutne i zahvalio im se na dolasku. Istakao je da Općina Gradačac kroz budžet izdvaja značajna sredstva za razvoj sporta što pokazuju izuzetni rezultati koji su postignuti u različitim sportovima i kategorijama u proteklim godinama. Preko 500.000 KM se svake godine izdvaja iz budžeta Općine Gradačac za sport i druge manifestacije koje se tiču sportskih aktivnosti. „ Ono što ovu godinu, kada je sport u pitanju, svakako izdvaja i čini je posebno jesu dodatna sredstva koja su osigurana za izgradnju sportskog terena s platičnom podlogom na stadionu Banja Ilidža Gradačac. Ukupna investicija je od 460.000 KM  a sredstva su osigurana zahvaljujući podršci Nogometnog saveza BiH i Općine Gradačac“.

Posebno priznanje uručeno je Safetu Doborcu za dugogodišnji doprinos za razvoj sporta na području općine Gradačac.

Priznanje najuspješniji trener u ekipnom sportu za 2018. godinu ide u ruke trenera FK Bosna Mionica.NERMIN HUSEINBAŠIĆ, je dugogodišnji trener seniorske ekipe koja je viceprvak II lige F BiH i četvrtfinalista Kupa TK sa velikim šansama za prolazak dalje. U ekipi imaju člana amaterske reprezentacije Tuzlanskog kantona. Svoj rad je bazirao na kvalitetnom radu sa mladim igračima i trenutno prosjek igrača seniorskog tima Bosne je 22 godine. Trener je i koordinator ŠN NK Tempo.

Na ovoj tradicionalnoj sportskoj manifestaciji dodjeljena su priznanja i najuspješnijim mladim sportistima, sportskim kolektivima, sportskim radnicima  i donatorima.