Općina Gradačac - Zvanična web stranica - www.gradacac.ba - 21. redovna sjednica Općinskog vijeća Gradačac
A+ R A-

21. redovna sjednica Općinskog vijeća Gradačac

Danas je u Gradačcu održana 21. redovna sjednica Općinskog vijeća. Vijećnici su razmatrali obiman dnevni red i donijeli više odluka, rješenja zaključaka iz nadležnosti Općinskog vijeća, kao i razmotrili izvještaje o stanju u pojedinim oblastima.

Usvojene su Izmjene i dopune budžeta općine Gradačac za 2019. kao i Izvještaj o utrošku budžetske rezerve Budžeta Općine Gradačac za 2019. godinu. Porodici Ibrahimović Ibrahima iz Donje Mediđe su potrebna novčana sredstva za liječenje teško bolesnog sina Ibrahimović Mehmeda, u inostranstvu-klinika u Švicarskoj. Imajući u vidu da su porodici potrebna značajna sredstva za liječenje sina, u skladu sa mogućnostima Općine odobrena su sredstva iz budžetske rezrve, u iznosu od 5.000 KM.

Usvojen je Prijedlog odluke o stavljanju van snage Odluke o uspostavi prava građenja na nekretnini u vlasništvu općine Gradačac i Prijedlog rješenja o utvrđivanja prava vlasništva na predmetnoj parceli, koji su usvojeni nakon duže rasprave. Općinsko vijeće je donijelo Rješenje kojim se utvrđuje pravo vlasništva u korist OŠ „Ivan Goran Kovačić“ na zemljišu u MZ Požarike na kojem je izgrađena područna škola uz naknadu od 44.336 KM koju je Škola dužna platiti u roku od 90 dana.

Prijedlog Odluke o bezbjednosti saobraćaja na putevima općine Gradačac preimenovan je i razmatran u nacrtu. Građani će imati priliku da daju svoja mišljenja i sugesstije u narednom periodu kroz javnu raspravu.

Imenovni su članovi Upravnih odbora javnih zdravstvenih ustanova ispred Ministarstva zdravstva TK na 90 dana. ( JZU Dom zdravlja Gradačac, JZU Centar za fizikalnu medicinu,rehabilitaciju i banjsko liječenje „ILIDŽA“ Gradačac i JU Apoteka Gradačac).

Usvojen je prijedlog Odluke o raspisivanju Javnog oglasa za imenovanje jednog člana Općinske izborne komisije Gradačac.

Općinski vijećnici usvojili su Program obavljanja komunalnih usluga za održavanje gradske čistoće za 2019., Prijedlog Programa održavanja riječnih korita i lateralnog kanala za 2019. godinu na području općine Gradačac (Mala Tinja, Stara Gradašnica i lateralni kanal), Prijedlog Programa izrade i održavanja horizontalne i vertikalne signalizacije na području užeg dijela grada Gradačca i Prijedlog Programa popravki i održavanja urbanog mobilijara, klupa, mostova i kanti za smeće na javnoj gradskoj površini.

Usvojeni su i Izvještaji o  stanju lokalnih kategorisanih i nekategorisanih cesta na području općine Gradačac za 2018. godinu sa prijedlogom mjera za otklanjanje nedostataka u 2019. godini, Izvještaj o stanju poljoprivrede na području općine Gradačac i Izvještaj o rješavanju upravnih stvari u upravnom postupku u općinskim službama za upravu Općine Gradačac za period 01.01. – 31.12. 2018. godine.

Usvojeni je Informacija o rezultatima mjerenja zadovoljstva građana javnim uslugama kao i Informacija o održanim sjednicama Skupštine JP “Komunalac” d.d.

 

دانلود جدید ترین فیلمها و سریالهای روز دنیا در سایت 98Movies. اگر در جستجوی یک سایت عالی برای دانلود فیلم هستید به این آدرس مراجعه کنید. این سایت همچنین آرشیو کاملی از فیلمهای دوبله به فارسی دارد. بنابراین برای دانلود فیلم دوبله فارسی بدون سانسور نیز می توانید به این سایت مراجعه کنید. در این سایت امکان پخش آنلاین فیلم و سریال همراه با زیرنویس و فیلمهای دوبله شده به صورت دوزبانه فراهم شده است. بنابراین برای اولین بار در ایران شما می توانید فیلمهای دوبله شده را در تلویزیونهای هوشمند خود به صورت دوزبانه و آنلاین مشاهده نمایید.