A+ R A-

Komisija za očuvanje nacionalnih spomenika u BiH posjetila Gradačac

Jučer je Općinu Gradačac posjetila Komisija za očuvanje nacionalnih spomenika u BiH. Na radnom sastanku s Općinskim načelnikom i saradnicima razmatrana je buduća implementacija projekta sanacije i rekonstrukcije kompleksa „Starog grada“ u Gradačcu.

Općinski načelnik mr. sci Edis Dervišagić istakao je da ovaj projekat ima izuzetno važan značaj za općinu Gradačac i da je neophodna koordinacija sa ovom državnom komisijom kako bi projekat što bolje i kvalitetnije bio implementiran. Radi se o projektu obnove i rekonstrukcije Starog grada kojeg realizuje Općina Gradačac s Vladom FBiH putem Ministartsva za okoliš i turizam.

Na sastanku su razmjenjena mišljenja i dosadašnje aktivnosti o implementaciji projekta. Također razgovarano je oko izrade buduće projektne dokumentacije koja će na adekvatan način pokazati konkretne korake za implementaciju ovog projekta.

Predsjednik Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika u BiH, dr. Amir Pašić naveo je da ovaj historijski lokalitet je jedan od najznačajnijih lokaliteta u BiH. S tim u vezi potrebno je da se posebna pažnja posveti očuvanju ovog nacionalnog spomenika Bosne i Hercegovine i njegove valorizacije u kulturnom i turističkom smislu.

Nakon sastanka članovi Komisije su obišli kompleks Starog grada i posjetili Zavičajnu muzejsku zbirku u Gradačcu.

دانلود جدید ترین فیلمها و سریالهای روز دنیا در سایت 98Movies. اگر در جستجوی یک سایت عالی برای دانلود فیلم هستید به این آدرس مراجعه کنید. این سایت همچنین آرشیو کاملی از فیلمهای دوبله به فارسی دارد. بنابراین برای دانلود فیلم دوبله فارسی بدون سانسور نیز می توانید به این سایت مراجعه کنید. در این سایت امکان پخش آنلاین فیلم و سریال همراه با زیرنویس و فیلمهای دوبله شده به صورت دوزبانه فراهم شده است. بنابراین برای اولین بار در ایران شما می توانید فیلمهای دوبله شده را در تلویزیونهای هوشمند خود به صورت دوزبانه و آنلاین مشاهده نمایید.