A+ R A-

Poziv organizacijama civilnog društva za učešće na Informativnom sastanku - Otvorenom danu i prvoj mentorskoj sesiji koji organiziraju ReLOaD projekat i Općina Gradačac

Projekat „Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu“ (ReLOaD) u saradnji sa Općinom Gradačac objavljuje poziv za organizacije civilnog društva za učestvovanje na Otvorenom danu i prvom sastanku sa mentorom.

 

Otvoreni dan će biti održan 20. maja 2019. godine u periodu od 11,00 do 12,00 sati u sali za sastanke Općine Gradačac. Ovo će biti prilika da se predstavnici zainteresovanih OCD-a jasnije upoznaju sa Smjernicama za aplikante javnog poziva te Informacijama o čestim greškama koje su OCD pravile u prethodnom javnom pozivu.

 

Prvi sastanak sa mentorom će biti organizovan takođe 20. maja 2019. godine od 12,00 sati u sali za sastanke Općine Gradačac, a naredni sastanci sa mentorom 30. maja, 07. juna i 13. juna. Predstavnici OCD se mogu prijaviti na email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. .

 

Dodatni sastanci koje organizuje mentor sa OCD/NVO će se takođe održavati javno, a raspored će, uključujući datum i vrijeme, biti objavljen putem općinske web stranice. U svrhu transparentnosti zapisnici sa održanih sastanaka sa mentorom će biti objavljeni na stranici Općine Gradačac. Na ovaj način će se omogućiti da informacije budu dostupne za OCD/NVO koje nisu bile u mogućnosti da prisustvuju sastancima sa mentorom.

 

Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) finansira Europska unija (EU), a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).