A+ R A-

Nastavak izgradnje infrastrukture u Industrijskoj zoni

Danas je potpisan ugovor o izgradnji putne infrastrukture kroz Industrijsku zonu II u Gradačcu. Radi se o nastavku uspostave i opremanja ove zone putnom saobraćajnicom-krak 11 u Poduzetničkoj zoni dužine 276 m. Vrijednost radova je oko 372.466 KM a izvođač je BalegeM d.o.o. sa sjedištem u Gradačcu. Rok za izvođenje radova iznosi 90 dana od dana uvođenja u posao.

Implementacijom projekta izgradnje saobraćajnice  krak 11 u Poduzetničkoj zoni u Gradačcu, olakšat će se pristup privrednim subjektima unutar zone te će se na taj način steći bolji uslovi za razvoj poduzetništva na području općine Gradačac. Također unutar same zone omogućit će se pristup slobodnim parcelama u vlasništvu Općine koje se nalaze u ovoj Poduzetničkoj zoni.

Dugoročno će se riješiti potrebe privrednika za poslovnim prostorima, omogućiti im zajedničko korištenje infrastrukture, te unaprijediti njihovo međusobno povezivanje i  izgradnje novih poslovnih kapaciteta i proširenja postojećih što će doprinijeti stvaranju novih radnih mjesta na području općine Gradačac.