A+ R A-

Završena 24. redovna sjednica Općinskog vijeća Gradačac

Jučer je završena 24. redovna sjednica ujedno i posljednja sjednica Općinskog vijeća Gradačac. Razmatrano je 20 tačaka dnevnog reda.

Na ovoj sjednici usvojene su izmjene i dopune Budžeta za 2019. godinu kao i  Izvještaj o izvršenju tekuće budžetske rezerve u periodu od 01.01.2019.

Vijeće je donijelo Odluku o raspisivanju izbora u mjesnim zajednicama na području općine Gradačac koji će se održati u nedjelju  06. oktobra 2019.

U okviru realizacije projekta „ Vodosnabdijevanja Gradačac „ i zaštite izvorišta pitke vode Općinsko vijeće je donijelo odluke o zonama sanitarne zaštite za izvorišta „ Okanovići „ i „ Komunalac“ bunari BK1 i BK2.

U cilju pomoći saniranja posljedica izazazvanih požarom na pijaci „ Porebrice „ Vijeće je donijelo odluku o odlaganju plaćanja mjesečne zakupnine. Također Vijeće je donijelo više odluka imovinsko pravnog karaktera.

Zbog nemogućnosti poslovanja JP Veterinarska stanica Gradačac a imajući u vidu razvijenost veterinarskih usluga na općini, Vijeće je pokrenulo postupak prestanka rada ovog preduzeća.

Na ovoj sjednici Vijeće je dopunilo Program izgradnje i rkonstrukcije lokalnih i nekategorisanih cesta i ulica na području općine Gradačac 2017.- 2020- godina kao i razmotrilo Nacrt programa i plana zimskog održavanja puteva na području Gradfačac 2019-20.

U cilju povećanja broja parking mjesta u Gradačcu donešena je Odluka o dopuni programa o javnim parkiralištima. Radi se o novoizgrađenom parkiralištu u ul. Titova sa 13 novih parking mjesta.

Općinsko vijeće je u okviru svoje nadležnosti donijelo akte iz oblasti izbora i imenovanja ustanovama čiji je osnivač Općinsko vijeće.

دانلود جدید ترین فیلمها و سریالهای روز دنیا در سایت 98Movies. اگر در جستجوی یک سایت عالی برای دانلود فیلم هستید به این آدرس مراجعه کنید. این سایت همچنین آرشیو کاملی از فیلمهای دوبله به فارسی دارد. بنابراین برای دانلود فیلم دوبله فارسی بدون سانسور نیز می توانید به این سایت مراجعه کنید. در این سایت امکان پخش آنلاین فیلم و سریال همراه با زیرنویس و فیلمهای دوبله شده به صورت دوزبانه فراهم شده است. بنابراین برای اولین بار در ایران شما می توانید فیلمهای دوبله شده را در تلویزیونهای هوشمند خود به صورت دوزبانه و آنلاین مشاهده نمایید.