A+ R A-

Gimnazija Gradačac: Ispraćaj 54. generacije maturanata

Svečana dodjela diploma maturanatima generacije 2018./19. godine,  upriličena je ove godine  u velikoj sali Skenderije, gdje je uz mnogobrojno građanstvo, rodbinu, profesore i prijatelje ispraćena 54-ta generacija maturanata JU Gimnazija „ Mustafa Novalić „ Gradačac.

Prisutne je pozdravila direktorica Fikreta Čobo i  istakla da je i  ova generacija doprinijela promociji ne samo Gimnazije nego i Gradačca uopće. Zaželila je svim maturantima da upišu željene fakultete i one smjerove obrazovanja koje žele.

Čestitke maturantima i roditeljima uputio je gradonačelnik Edis Dervišagić i zaželio im mnogo sreće i uspjeha u budućem školovanju.

Za učenika generacije Gimnazije „ Mustafa Novalić“ Gradačac 2018/2019. proglašen je Ammar Grabić. U svom obraćanju istakao je „ ... da nikada ne odustajete od svojih snova, jer ako se plašite svojih snova to znači da niste dovoljno veliki ... „.

Maturanti su istakli, da pored sreće što završavaju školu, tužni su jer se približio kraj srednjoškolskog drugarstva za koje mnogi kažu da je najljepše doba mladosti. Nakon dodjele diploma maturanti su nastavili druženje.