A+ R A-

Poziv članovima organizacija civilnog društva za prijave za učešće u komisiji za evaluaciju u Gradu Gradačac

Grad Gradačac poziva zainteresovane članove organizacija civilnog društva koje imaju sjedište na području grada Gradačac, da se prijave za učešće u procesu evaluacije dostavljenih prijedloga projekata u okviru javnog poziva za predaju projektnih prijedloga u sklopu projekta Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) na području grada Gradačac. 

Javni poziv za projektne prijedloge organizacija civilnog društva je objavljen od 06. maja i trajao je do 17. juna 2019. godine. Kako bi se proces evaluacije projektnih prijedloga odvijao transparentno, potrebno je osigurati učešće jednog predstavnika organizacija civilnog društva.

Prema pravilima u istom ne smiju učestvovati članovi organizacija civilnog društva koje su dostavile svoje prijedloge projekata na javni poziv i/ili bili partneri drugim organizacijama civilnog društva na istom javnom pozivu. Ukoliko se utvrdi da je predstavnik OCD koji je član komisije za evaluaciju u vezi sa bilo kojim dostavljenim projektnim prijedlogom, ti projektni predlozi će biti diskvalifikovani.

Ovaj poziv je otvoren od 18. juna do 21. juna 2019. godine do 12,00 sati a zainteresovani se mogu prijaviti putem adrese elektronske pošte: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. . Prijava treba sadržavati biografiju iz koje je vidljivo prethodno iskustvo kao i angažmani u OCD. Evaluacija dostavljenih projektnih prijedloga će se vršiti krajem mjeseca juna 2019. godine, a o tačnom datumu evaluacije odabrani kandidat će biti blagovremeno obavješten. U slučaju da se prijavi više od jednog predstavnika civilnog društva, kandidata će odabrati predstavnici OCD sa područja grada Gradačac.

Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) finansira Evropska unija (EU), a provodi Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP).