A+ R A-

Obilježena godišnjica masakra nad civilima

Na spomen obilježju na putu Gradačac – Ormanica obilježena je 27. godišnjica masakra koji se desio 30. juna 1992 godine u naseljenom mjestu Kerep. U ovom stravičnom masakru stradalo je 16 civila koji su se kretali ovom putnom komunikacijom i nalazili na okolnim poljoprivrednim imanjima. Tim povodom okupile su se preživjele žrtve, porodice i prjatelji ubijenih, delegacije javnog i političkog života Gradačca i odale počast poginulim uz prigodan program prisjećanja.

Tog dana agresor je iz pravca Avramovine pokušao presjeći saobraćajnicu regionalnog puta Gradačac-Ormanica u naseljenom mjestu Kerep. Ovim napadom Gradačac bi bio u potpunom okruženju. Broj poginulih bi bio sigurno veći da hrabrom akcijom gradačačkih boraca,mještana naselja Kerep i okolnih naselja ovaj napad je zaustavljen i nanesen težak poraz agresoru uz zapljenu borbenih sredstava izjavio je Omer Kukuruz-Gluhić.

Za ovaj ratni zločin još niko nije procesuiran i s tim u vezi tražimo od nadležnih institucija pokrenu postupak odgovornosti i da kazne krivce, izjavio je Munever Beširović, predsjednik Saveza boračkih organizacija općine Gradačac.

Gradonačelnik mr.sci Edis Dervišagić je rekao da je na nama, na onima koji su preživjeli period 92.-95., na sadašnjim generacijama koje trebaju razumjeti ovakve događaje ostaje trajna obaveza da čuvamo našu Bosnu i Hercegovinu i da ne zaboravimo žrtve koje su ugrađene  njene temelje.

Organizatori obilježavanja godišnjice masakra obišli su članove porodica tragično stradalih građana Gradačca, a istim povodom u MZ Kerepu odigran je i 4. malonogometni turnir.

دانلود جدید ترین فیلمها و سریالهای روز دنیا در سایت 98Movies. اگر در جستجوی یک سایت عالی برای دانلود فیلم هستید به این آدرس مراجعه کنید. این سایت همچنین آرشیو کاملی از فیلمهای دوبله به فارسی دارد. بنابراین برای دانلود فیلم دوبله فارسی بدون سانسور نیز می توانید به این سایت مراجعه کنید. در این سایت امکان پخش آنلاین فیلم و سریال همراه با زیرنویس و فیلمهای دوبله شده به صورت دوزبانه فراهم شده است. بنابراین برای اولین بار در ایران شما می توانید فیلمهای دوبله شده را در تلویزیونهای هوشمند خود به صورت دوزبانه و آنلاین مشاهده نمایید.