A+ R A-

Prijem gradačačkih rukometaša kod Gradonačelnika

Gradonačelnik Gradačca mr. sci Edis Dervišagić je priredio prijem za rukovodstvo Rukometnog kluba Gradačac i našeg sugrađanina, Ibrahima Haseljića, rukometnog reprezentativca  Bosne i Hercegovine.

Povod prijema je aktivno učešće Ibrahima Haseljića našeg reprezentativca u historijskom uspjehu rukometaša Bosne i Hercegovine budući da je osiguran prvi plasman na Evropsko prvenstvo. Podsjetimo, rukometno Evropsko prvenstvo 2020. godine bit će 14. izdanje smotre najboljih evropskih ekipa. Ibrahim Haseljić je trenutno igrač slovenačkog kluba RK Gorenje iz Velenja i  igra na poziciji desnog krila.

Prijemu su prisustvovali predsjednik RK Gradačac Edin Zrnić, podpredsjednik Klopić Nahid, trener Dado Doborac i Denis Begović, predstavnik Društva pedagoga tjelesnog odgoja općine Gradačac.

Na prijemu se razgovaralo o sjajnim rezultatima našeg mladog uspješnog rukometaša, njegovim planovima za budući period, te o aktuelnom klubu. Također razgovaralo se i o trenutnom stanju RK Gradačac i planovima za sljedeću sezonu. Gradonačelnik mr. sci Edis Dervišagić je obećao podršku našim rukometašima u okvirima svoje nadležnosti. Svi akteri sastanka su se usaglasili da će u narednom periodu nositelji svih aktivnosti Rukometnog kluba Gradačac biti „domaći kadar“ kako u igračkom tako i u trenerskom segmentu. Prioritet su naša djeca na kojima će se bazirati budućnost ovog kluba istakao je trener Dado Doborac „RK Gradačac“.