A+ R A-

Nastavak izgradnje sistema južnog vodovoda

U sklopu projekta „Vodosnabdijevanja Gradačca“ danas je  u sali za sjednice Grada Gradačac potpisan ugovor o nastavku realizacije ovog projekta. Ugovor se odnosi na proširenje vodovodnog sistema (područje Zelinje) i izgradnju vodovodnih objekata i distributivne mreže na području južnog dijela grada Gradačca. Završetak radova se očekuje krajem 2020.  a vrijednost istih je oko 4,3 miliona Eura.

Ugovor T2 sastoji se iz dva LOT-a. LOT 1 odnosi se na izgradnju objekata vodosnabdijevanja: Izgradnja komandno-kontrolnog objekta sa opremanjem bunara na izvorištu vode "Domažić", pumpne stanice: (PS 4); (PS 5); (PS 9); (PS 10) i rezervoari za vodu (WT 2); (WT 4); (WT 5) vrijednosti 1.314.672,11 EUR.

LOT 2 odnosi se na izgradnju cjevovoda pod pritiskom i i potisno-distributivnog cjevovoda i distributivne mreže u ukupnoj dužini L = 52.927,54 m vrijednosti 2.984.514,62 EUR

Ugovor je potpisan  između JP Komunalac dd i Konzorcija izvođača  JV "BUK PROMET doo Bijeljina i BALEGEM doo Gradačac" .

Mr. sci Edis Dervišagić je istakao da je ovo jedan od najvećih i najozbiljnijih poslijeratnih ugovora-projekta  koje je Grad Gradačac potpisao i implementirao. Također je dodao da ovim projektom tj. završetkom radova mogućnost na priključenje na potpuno novi sistem vodosnabdivanja dobiti većina naselja u južnom dijelu grada Gradačac a to se odnosi na Vučkovce, Srnice Donje, Srnice Gornje, Biberovo Polje, dio Toka, Kerep, Jelovče Selo, Zelinja Donja, Zelinja Srednja i Međiđe. Sve ove činjenice govore o obimu i značajnu ovog projekta za grad Gradačac.

Direktor EBRD-a za BiH Ian Brown je kazao da je veoma sretan što se nalazi u Gradačcu i da potpisujemo ovako veliki ugovor koji će doprinijeti stanovništvu ovog grada da dobije čistu i pitku vodu.

Izvođači zajedno s predstavnicima Grada Gradačca i direktorom EBRD-a u BiH, gosp. Ian Brown, obišli su dionicu T1/LOT2 južnog Vodovoda čime je obilježen završetak radova na izgradnji južnog sistema vodosnabdijevanja potisno-distributivnog cjevovoda na potezu od izvorišta KKO ( Domažić ) do PS4 (raskrsnica kod Vučkovci –Srnice) u dužini od 4 km. Vrijednost dosadašnjih radova iznosi oko 558.000 EUR a radovi se finansiraju od strane Evropske banke za obnovu i razvoj ( EBRD ).

دانلود جدید ترین فیلمها و سریالهای روز دنیا در سایت 98Movies. اگر در جستجوی یک سایت عالی برای دانلود فیلم هستید به این آدرس مراجعه کنید. این سایت همچنین آرشیو کاملی از فیلمهای دوبله به فارسی دارد. بنابراین برای دانلود فیلم دوبله فارسی بدون سانسور نیز می توانید به این سایت مراجعه کنید. در این سایت امکان پخش آنلاین فیلم و سریال همراه با زیرنویس و فیلمهای دوبله شده به صورت دوزبانه فراهم شده است. بنابراین برای اولین بار در ایران شما می توانید فیلمهای دوبله شده را در تلویزیونهای هوشمند خود به صورت دوزبانه و آنلاین مشاهده نمایید.