A+ R A-

Svečano otvorena džamija u Škorićima

U prisustvu velikog broja građana, zvanica, predstavnika privrednog, kulturnog i javnog života danas je svečano otvorena džamija u MZ Škorići u Gradačcu. Svečanom otvaranju prisustvovali su predstavnici Rijaseta islamske zajednice u BiH, Muftijstva tuzlanskog i Medžlisa IZ Gradačac.

Gradonačelnik mr. sci Edis Dervišagić je u obraćanju prisutnima rekao da će građani kojim je namjenjen ovaj objekat sa optimizmom gledati na budućnost i da će im isti pomoći da duhovno ojačaju. Također se zahvalio svim vakifima i dobrim ljudima na doprinosu u izgradnji džamije i uputio čestitke svima na ovom dobrom djelu koje nas duhovno jača i vraća vjeru i nadu u bolji život.

Prisutnima su se obratili glavni imam Medžlisa IZ Gradačac Nusret-ef. Kujraković, izaslanik muftije tuzlanskog dr. Mensur ef. Husić i hafiz Mevludin ef. Dizdarević, muftija zenički, izaslanik reisu-l-uleme Huesin-ef. Kavazović.

U vjerskom dijelu programa nastupili su predstavnici Mreže mladih Medžlisa Islamske zajednice Gradačac.

Svečana čast da otvori džamiju u Škorićima pripala je Hasanu Begoviću. Pred sami čin otvaranja džamije, ašere je proučio ef. Elvedin Kavazović a dovu Nusret  ef. Kujraković. Nakon svečanog otvorenja u džamiji je klanjan podne-namaz.