A+ R A-

Obilježena druga godišnjica spomen obilježja „ Ljiljan „

Danas je uz prigodan vjerski program, historijski čas i učenjem dove za domovinu na spomen obilježju borcima Armije Republike Bosne i Hercegovine „ Ljiljan „ na koti Bandera u Gradačcu  održana manifestacija kojom je obilježena druga godišnjica od njegovog otvorenja. Manifestaciju „ Dova za domovinu „ organizuju Grad Gradačac i Medžlis islamske zajednice Gradačac uz podršku i pomoć svih gradačačkih boračkih organizacija i udruženja.

Ovaj spomenik je podsjetnik na herojstvo branilaca Gradačca i Bosne i Hercegovine. U okviru ovogodišnje manifestacije organizovan je po prvi put i „ Marš pobjede Ljiljan-Bandera 2019.“ Marš pobjede je pješački hod od šehidskog spomen obilježja Turbe u Zelinji Donjoj do lokaliteta Bandera. Marš pobjede je znak počasti i poštovanja borcima koji su odbranili Banderu.

Prisutnima se obratio gradonačelnik mr. sci Edis Dervišagić koji je istakao da " u svakom trenutku, iskreni domoljubi, bez obzira na međusobna nerazumijevanja i razilaženja, moraju na umu imati naše šehide i njihovu ulogu u odbrani i izgradnji današnje Bosne i Hercegovine. Upravo to nam treba biti vodilja u daljnjoj, zajedničkoj borbi za bolju i prosperitetniju domovinu ".

Prisutnima su se obratili i glavni imam Medžlisa Nusret ef. Kujraković kao i izaslanik muftije tuzlanskog Vahid ef. Fazlovića, Sead ef. Seljubac.

Major Sadan Imamović je održao prigodan historijski čas a nakon toga predsjednik Medžlisa Husein Jukan proučio je dovu za domovinu.