A+ R A-

Završena druga redovna sjednica Gradskog vijeća Grada Gradačac

Danas je održana druga redovna sjednica Gradskog vijeća Grada Gradačac. Na dnevnom redu našlo se 35 tačaka. ( sa dnevnog reda skinute su 8. Prijedlog odluke o prenosu prava vlasništva stambenih objekata u vlasništvu Grada gradačac ( Potok Mahala, Lamela A-6 ) i 9. Prijedlog rješenja o ovlaštenju Gradonačelnika za zakjlučivanje ugovora o prenosu prava vlasnišptva na stambenim objektima ).

Na početku sjednice svečanim polaganjem zakletve i preuzimanjem mandata Eldisa Halilović je postala nova vijećnica u Gradskom vijeću Grada Gradačac.

Usvojen je Izvještaj o izvršenju Budžeta Grada Gradačac za period 01.01.-30.06.2019. godine. Ukupna vrijednost ostvarenih prihoda i primitaka, u periodu od 01.01.-30.06.2019. godine, iznosi 7.092.682,70 KM, što predstavlja povećanje za 28,90 % u odnosu na isti period prethodne godine.

Razlika između prihoda i primitaka, s jedne strane, te rashoda i izdataka s druge strane, predstavlja suficit, odnosno pozitivan finansijski rezultat.

Usvojeno je također i nekoliko prijedloga odluka o prodaji, kupovini i zamjeni nekretnina i zemljišta kao i Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnim djelatnostima. Ove izmjene se uglavnom odnose na održavanje javnih parking prostora i buduće javne gradske garaže. Ovom odlukom se definišu i značenja pojmova koja se odnose na pojmove: snabdijevanje pitkom vodom, odvođenje i prčišćavanje otpadnih voda, održavanje čistoće, odlaganje komunalnog otpada, održavanje javnih površina...

Odlukom o primjeni planskih dokumenata nastavlja se primjena detaljnih planskih dokumenata –Regulacionog plana „ Centar „ i Regulacionog plana slobodne industrijske zone II u Gradačcu.

Donešena je Odluka o  iznosu sredstava i broju stipendija za učenike i studente za školsku 2019/20. godinu. Ovom Odlukom se utvrđuje broj i iznos sredstava za stipendiranje koja za učenike iznosi 400 KM a za studente 800 KM. Bit će dodijeljene 131 stipendija u ukupnom iznosu od 98.000 KM.

Usvojena je Odluka o izmjenama Odluke o postupku izbora za organe mjesne zajednice i načinu verifikacije provedenih izbora kao i Rješenje o imenovanju Komisije za provođenje izbora za članove vijeća mjesnih zajednica.

Usvojen je i Program i plan zimskog održavanja lokalnih i nekategorisanih puteva u periodu 2019/2020 godina kao i Program o dopunama programa o javnim parkiralištima.

U sklopu informacije o stanju sigurnosti na područja Gradačca osuđen je nemili događaj napada na povratnika Iliju Itrića u mjestu Liporašće.

دانلود جدید ترین فیلمها و سریالهای روز دنیا در سایت 98Movies. اگر در جستجوی یک سایت عالی برای دانلود فیلم هستید به این آدرس مراجعه کنید. این سایت همچنین آرشیو کاملی از فیلمهای دوبله به فارسی دارد. بنابراین برای دانلود فیلم دوبله فارسی بدون سانسور نیز می توانید به این سایت مراجعه کنید. در این سایت امکان پخش آنلاین فیلم و سریال همراه با زیرنویس و فیلمهای دوبله شده به صورت دوزبانه فراهم شده است. بنابراین برای اولین بار در ایران شما می توانید فیلمهای دوبله شده را در تلویزیونهای هوشمند خود به صورت دوزبانه و آنلاین مشاهده نمایید.