A+ R A-

Potpisani ugovori za kapitalne projekte mjesnih zajednica u Gradačcu

 

Danas su u Sali za sjednice gradske uprave u Gradačcu  potpisani ugovori o sufinansiranju kapitalnih projekata mjesnih zajednica. Radi se o 14 ugovora koje će Grad Gradačac sufinansirati iz Budžeta u ukupnom iznosu 113.620,00 KM.

U 2019. godini raspisan je javni poziv za raspodjelu sredstava iz Budžeta Grada Gradačca za finansiranje/sufinansiranje kapitalnih programa/projekta mjesnih zajednica na području grada Gradačac i Prijedloga kapitalnih programa/projekata MZ.

Mjesne zajednice, koje su aplicirale s projektnim prijedlozima i ispunile uslove javnog poziva, ostvarile su pravo  za dodjelu finansijskih sredstava iz budžeta. Komisija za ocjenjivanje i izbor kapitalnih programa/projekata dodjelu sredstava, u svom sastavu imala je predstavnike Grada Gradačac, mjesnih zajednica i nevladinog sektora, koja je na transparentan način i na osnovu kriterija raspodjelila sredstva iz Budžeta Grada Gradačac

Gradonačelnik mr. sci Edis Dervišagić je istakao da se s ovakvim načinom dodjele sredstava jača partnerstvo između lokalnih vlasti i mjesnih zajednica, širenjem uspješnog modela transparentnog projektnog finansiranja iz općinskog budžeta, usmjerenog ka mjesnim zajednicama, većem građanskom učešću u procesima donošenja odluka i unapređenju nivoa pružanja usluga u lokalnim zajednicama.

Predstavnici mjesnih zajednica sa područja grada Gradačac su zahvalili gradskoj upravi i gradonačelniku za ovakav način raspodjele sredstava i istakli da sve mjesne zajednice imaju pravo da apliciraju za sredstva i na transparentan način prođu proceduru javnog poziva.

Projekti koji će biti sufinansirani iz budžeta odnose se na sanaciju i održavanje objekata mjesne samouprave, održavanje objekata infrastrukture za razvoj sporta i sanacija iodržavanje vjerskih objekata na području mjesnih zajednica u Gradačcu.  

دانلود جدید ترین فیلمها و سریالهای روز دنیا در سایت 98Movies. اگر در جستجوی یک سایت عالی برای دانلود فیلم هستید به این آدرس مراجعه کنید. این سایت همچنین آرشیو کاملی از فیلمهای دوبله به فارسی دارد. بنابراین برای دانلود فیلم دوبله فارسی بدون سانسور نیز می توانید به این سایت مراجعه کنید. در این سایت امکان پخش آنلاین فیلم و سریال همراه با زیرنویس و فیلمهای دوبله شده به صورت دوزبانه فراهم شده است. بنابراین برای اولین بار در ایران شما می توانید فیلمهای دوبله شده را در تلویزیونهای هوشمند خود به صورت دوزبانه و آنلاین مشاهده نمایید.