A+ R A-

Posjeta Nj.E. ambasadora Jakuba Skalnika gradu Gradačac

Ambasador Republike Češke u Bosni i Hercegovini , Jakub Skalník, danas je posjetio gradsku upravu Grada Gradačac povodom završnih aktivnosti u sklopu projekta „Izgradnja kanalizacione mreže u sjevernom dijelu grada Gradačac“.  Ovom prilikom razgovarano je o dosadašnjoj uspješnoj saradnji kao i budućim potencijalnim projektima koji se mogu implementirati u Gradačcu.

Na osnovu potpisanog Memoranduma o razumijevanju između Češke razvojne agencije (ČRA) i Grada Gradačac  ukupna vrijednost projekta izgradnje kanalizacione mreže u sjevernom dijelu grada Gradačac iznosi oko 3.400.000,00 KM.

Vrijednost opreme koja je donirana od strane ČRA iznosi  1.950. 000,00 KM dok je Grad Gradačac sufinansirao projekat sa 1.443.904,81 KM.

Napominjemo da je već na području grada Gradačac implementiran projekat „Rekonstrukcija i dogradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda“ u iznosu od oko 3 milona KM gdje je također donator bila Češka razvojna agencija.

Tokom posjete NJ. E. Jakub Skalník izjavio je da je veoma sretan što se danas nalazi u Gradačcu i vidi da radovi na ovom projektu, koji je nastavak projekta modernizacije i rekonstrukcije prečistača otpadnih voda u Gradačcu, su u završnoj fazi. Također je istakao da on ima veoma dobra i bogata iskustva saradnje sa gradonačelnikom i Gradom Gradačac i da je Grad Gradačac jedan od najuspješnijih i najboljih subjekata s kojima je Češka ambasada i Češka razvojna agencija u Bosni i Hercegovini sarađivala.

Gradonačelnik mr. sci Edis Dervišagić je istakao da je imao veliko zadovoljstvo da danas ugosti Nj. E. Češkog ambasadora gosp. Jakuba Skalnika u Gradačcu koji je i počasni građanin grada Gradačac. Ovo sve potvrđuje da su Grad Gradačac i građani Gradačca prepoznali i cjene sve ono što je putem ambasade Češka republika uradila za ovaj grad kada je u pitanju briga o okolišu. U protekle tri godine na području grada Gradačca, zajedno s ambasadom Republike Češke, implemetirani su projekti u vrijednosti od oko 6,5 miliona KM. Radi se o prečistaču otpadnih voda koji je u potpunosti završen i u funkciji i o izgradnji oko 35 km kanalizacione mreže ( zajedno sa SIDA grantom ) u sjevernom dijelu grada Gradačac gdje će oko 6.000 stanovnika dobiti mogućnost da se priključe na istu .

Sve ove aktivnosti se odvijaju u sklopu cjelokupnog projekta „ Vodosnabdijevanje Gradačca „ koji iznosi oko 30 miliona KM a planirano je izgraditi do kraja 2020. novih 50 km vodovodne mreže  zajedno sa objektima i 35 km kanalizacione mreže a sredinom 2020. planira se rekonstrukcija AC mreže, koja će biti završena do kraja 2022., u dužini 40 km u sjevernom dijelu grada Gradačac.

Nakon sastanka u Gradskoj upravi delegacije su posjetile gradilišta i  znamenitosti Grada Gradačca.

POSLJEDNJE VIJESTI

Gradonačelnik na sjednici PIC-a predstavio potencijale Grada Gradačac

Gradonačelnik na sjednici PIC-a predstavio potencijale Grada Gradačac

Jučer u Sarajevu počela je sjednica političkih direktora zemalja članica...

JAVNI OGLAS  za izbor i imenovanje  predsjednika  Upravnog odbora  JZU “Dom zdravlja”  Gradačac, predstavnika osnivača

JAVNI OGLAS za izbor i imenovanje predsjednika Upravnog odbora JZU “Dom zdravlja” Gradačac, predstavnika osnivača

GRADSKO VIJEĆE Komisija za izbore i imenovanja Broj: 01-05-137/19                                                                                     Na osnovu člana 7....

دانلود جدید ترین فیلمها و سریالهای روز دنیا در سایت 98Movies. اگر در جستجوی یک سایت عالی برای دانلود فیلم هستید به این آدرس مراجعه کنید. این سایت همچنین آرشیو کاملی از فیلمهای دوبله به فارسی دارد. بنابراین برای دانلود فیلم دوبله فارسی بدون سانسور نیز می توانید به این سایت مراجعه کنید. در این سایت امکان پخش آنلاین فیلم و سریال همراه با زیرنویس و فیلمهای دوبله شده به صورت دوزبانه فراهم شده است. بنابراین برای اولین بار در ایران شما می توانید فیلمهای دوبله شده را در تلویزیونهای هوشمند خود به صورت دوزبانه و آنلاین مشاهده نمایید.