A+ R A-

Saopćenje za javnost: Aktivnosti na hvatanju napuštenih pasa u Gradačcu

 

Poštovani sugrađani,

    obzirom da se u posljednih par dana intezivirao broj ugriza od strane napuštenih pasa – lutalica, naročito na području centra grada, dužni smo vas informisati o aktivnostima koje su gradske službe do sada preduzele na rješavanju ovog generalnog problema koji je prisutan ne samo u našem, nego i svim gradovima u BiH.

Grad Gradačac je u budžetu za 2020. godinu planirao sredstva za realizaciju dijela izgradnje skloništa za napuštene životinje u skladu s Odlukom Gradskog vijeća Grada Gradačac.

Gradska služba za urbanizam, investicije i komunalne poslove uspjela je pronaći za sada adekvatno rješenje za prihvat napuštenih pasa, te u saradnji sa privatnom veterinarskom stanicom zatvoriti kompletan tretman psa od trenutka njegovog hvatanja do medicinskog tretmana i smještaja.

Gradske službe će nastojati u narednom periodu maknuti sa ulica i javnih površina što veći broj pasa te napraviti dugoročnu strategiju njihovog zbrinjavanja. Građani se ovim putem mole, naročito roditelji čija djeca pohadjaju gradske škole, da utiču na djecu i njihovu svjest, te da se napušteni psi ne diraju, kao niti da se individualno hrane.

Aktivnosti na hvatanju napuštenih pasa su već u toku i kontinuirano će se odvijati i u narednom periodu.  Sve prijave o kretanju  većeg broja pasa - čopora ili pojedinačnom agresivnom psu možete prijaviti na broj: 035 369 750 Odsjek za komunalne poslove.

POSLJEDNJE VIJESTI

Gradonačelnik na sjednici PIC-a predstavio potencijale Grada Gradačac

Gradonačelnik na sjednici PIC-a predstavio potencijale Grada Gradačac

Jučer u Sarajevu počela je sjednica političkih direktora zemalja članica...

JAVNI OGLAS  za izbor i imenovanje  predsjednika  Upravnog odbora  JZU “Dom zdravlja”  Gradačac, predstavnika osnivača

JAVNI OGLAS za izbor i imenovanje predsjednika Upravnog odbora JZU “Dom zdravlja” Gradačac, predstavnika osnivača

GRADSKO VIJEĆE Komisija za izbore i imenovanja Broj: 01-05-137/19                                                                                     Na osnovu člana 7....

دانلود جدید ترین فیلمها و سریالهای روز دنیا در سایت 98Movies. اگر در جستجوی یک سایت عالی برای دانلود فیلم هستید به این آدرس مراجعه کنید. این سایت همچنین آرشیو کاملی از فیلمهای دوبله به فارسی دارد. بنابراین برای دانلود فیلم دوبله فارسی بدون سانسور نیز می توانید به این سایت مراجعه کنید. در این سایت امکان پخش آنلاین فیلم و سریال همراه با زیرنویس و فیلمهای دوبله شده به صورت دوزبانه فراهم شده است. بنابراین برای اولین بار در ایران شما می توانید فیلمهای دوبله شده را در تلویزیونهای هوشمند خود به صورت دوزبانه و آنلاین مشاهده نمایید.