A+ R A-

Završena 4. sjednica Gradskog vijeća Grada Gradačac

Gradski vijećnici na današnjoj 4. sjednici Gradskog vijeća usvojili su Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Budžeta Grada Gradačac za 2019. godinu. Radi se o transferu s viših nivoa vlasti a odnosi se na 102.000,00 KM ( projekat Vrelo ) i u skladu s tim budžetska stavka Kapitalni transferi se uvećava za gore navedeni iznos. Naknade za ekspropijaciju zemljišta umanjene su za 50.000 KM a stavka za Izgradnju kanalizacione mreže u sjevernom dijelu grada uvećana je za 67.000 Km. Ova dodatna investicija je potrebna kako bi se novoizgrađena mreža u naselju Bagdale pustila u funkciju odnosno izvršilo priključenje krajnjih korisnika na kanalizacionu mrežu.

Usvojen je i Izvještaj o izvršenju Budžeta Grada Gradačac za period 01.01.-30.09.2019. godinu. Ukupna vrijednost ostvarenih prihoda i primitaka, u navedenom periodu iznosi 10.137.129,00 KM. Radi se o 64,6% ostavrenih prihoda i primitaka u odnosu na plan realizacije u 2019. Kada je riječ o tekućim izdacima za III kvartal 2019. ukupno je ostvareno 6.386.716,00 KM i u odnosu na plan tekući izdavi iznose 65,2 % što prati približno jednaki nivo ostavrenja prihoda i primitaka.

Vijećnici su donijeli odluke o odvodnji otpadnih voda na području grada Gradačac kojom se uređuju uslovi i načini odvodnje otpadnih voda na području grada Gradačac, te prava i obaveze davaoca i korisnika komunalnih usluga. Također donešena je i odluka o priključenju građevina na javni kanalizacioni sistem na području grada Gradačac.

Jednoglasno je podržan Nacrt Odluke o uslovima i postupku za ostvarivanje prava na obavezno zdravstveno osiguranje lica u statusu socijalne potrebe na području grada Gradačac. Utvrđen je javni interes na vodovodnom sistemu Srnica Donjih, Srnica Gornjih i Biberovog Polja, te rezervoara V-180, koji će biti priključeni jedinstvenom sistemu vodosnabdijevanja.

Nacrt Strategije prema mladima Grada Gradačac 2020.-2024. godinu nije dobio podršku kao i Prijedlog rješenja o imenovanju člana  UO JU dječijeg obdaništa „ KOLIBRI „.

Utvrđen je Program rada Gradskog vijeća Grada Gradačac za 2020. godinu, te prihvaćen je izvještaj o provedenim izborima za članove vijeća mjesnih zajednica.

U Gradskom vijeću od danas funkcioniše i Klub Socijaldemokrate BiH kojeg čine tri vijećnika.

POSLJEDNJE VIJESTI

Gradonačelnik na sjednici PIC-a predstavio potencijale Grada Gradačac

Gradonačelnik na sjednici PIC-a predstavio potencijale Grada Gradačac

Jučer u Sarajevu počela je sjednica političkih direktora zemalja članica...

JAVNI OGLAS  za izbor i imenovanje  predsjednika  Upravnog odbora  JZU “Dom zdravlja”  Gradačac, predstavnika osnivača

JAVNI OGLAS za izbor i imenovanje predsjednika Upravnog odbora JZU “Dom zdravlja” Gradačac, predstavnika osnivača

GRADSKO VIJEĆE Komisija za izbore i imenovanja Broj: 01-05-137/19                                                                                     Na osnovu člana 7....

دانلود جدید ترین فیلمها و سریالهای روز دنیا در سایت 98Movies. اگر در جستجوی یک سایت عالی برای دانلود فیلم هستید به این آدرس مراجعه کنید. این سایت همچنین آرشیو کاملی از فیلمهای دوبله به فارسی دارد. بنابراین برای دانلود فیلم دوبله فارسی بدون سانسور نیز می توانید به این سایت مراجعه کنید. در این سایت امکان پخش آنلاین فیلم و سریال همراه با زیرنویس و فیلمهای دوبله شده به صورت دوزبانه فراهم شده است. بنابراین برای اولین بار در ایران شما می توانید فیلمهای دوبله شده را در تلویزیونهای هوشمند خود به صورت دوزبانه و آنلاین مشاهده نمایید.