A+ R A-

Čestitka Gradonačelnika povodom Dana državnosti BiH

U povodu 25. Novembra - Dana državnosti Bosne i Hercegovine, u ime organa Grada Gradačac i u svoje ime, upućujem najiskrenije čestitke svim građanima grada Gradačac i Bosne i Hercegovine.

Prije tačno 76 godina, 25. novembra 1943. godine, na historijskom zasijedanju ZAVNOBiH-a Bosna i Hercegovina ponovo je ovjerila svoje postojanje – kao zajednica Srba, Hrvata i Muslimana, odnosno kao zajednica ravnopravnih građana – Bosanaca i Hercegovaca.

Bosna i Hercegovina je uspjela očuvati svoju multietičnost i baštinu zasnovanu na suživotu njenih naroda koji su vijekovima hrabro branili i odbranili granice Bosne i Hercegovine. 

Odbrambeno-oslobodilačkim ratom 90-ih godina prošlog stoljeća naši sugrađani ponovo su svojim životima i tijelima uspjeli suprotstaviti se zlu fašizma i odbranili državu Bosnu i Hercegovinu  i time očuvali  antifašističku tradiciju ZAVNOBIH-a na ovim prostorima.

Nadam se da su godine ratnih stradanja bespovratno iza nas, i da dolazi vrijeme za nove podsticaje u akcijama za bolji život svih nas, da u zajedničkoj nam domovini Bosni i Hercegovini izgradimo demokratsku i prosperitetnu budućnost.

Posebne čestitke upućujem našim najvećim herojima, braniteljima dugo čuvane suverenosti, nezavisnosti i teritorijalnog integriteta BiH, i izražavam vječnu zahvalnost i počasti porodicama onih koji danas više nisu s nama.

Želim da ovaj značajan datum dočekujemo svake godine u miru, slobodi i još prosperitetnijoj domovini Bosni i Hercegovini, da je volimo, poštujemo, izgrađujemo i čuvamo kao najveću dragocjenost.

Još jednom svim građanima čestitam 25. novembar - Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Gradonačelnik

Edis Dervišagić

POSLJEDNJE VIJESTI

Gradonačelnik na sjednici PIC-a predstavio potencijale Grada Gradačac

Gradonačelnik na sjednici PIC-a predstavio potencijale Grada Gradačac

Jučer u Sarajevu počela je sjednica političkih direktora zemalja članica...

JAVNI OGLAS  za izbor i imenovanje  predsjednika  Upravnog odbora  JZU “Dom zdravlja”  Gradačac, predstavnika osnivača

JAVNI OGLAS za izbor i imenovanje predsjednika Upravnog odbora JZU “Dom zdravlja” Gradačac, predstavnika osnivača

GRADSKO VIJEĆE Komisija za izbore i imenovanja Broj: 01-05-137/19                                                                                     Na osnovu člana 7....

دانلود جدید ترین فیلمها و سریالهای روز دنیا در سایت 98Movies. اگر در جستجوی یک سایت عالی برای دانلود فیلم هستید به این آدرس مراجعه کنید. این سایت همچنین آرشیو کاملی از فیلمهای دوبله به فارسی دارد. بنابراین برای دانلود فیلم دوبله فارسی بدون سانسور نیز می توانید به این سایت مراجعه کنید. در این سایت امکان پخش آنلاین فیلم و سریال همراه با زیرنویس و فیلمهای دوبله شده به صورت دوزبانه فراهم شده است. بنابراین برای اولین بار در ایران شما می توانید فیلمهای دوبله شده را در تلویزیونهای هوشمند خود به صورت دوزبانه و آنلاین مشاهده نمایید.