A+ R A-

Potpisani ugovori o sufinansiranju projekata u Gradačcu

Danas su u zgradi gradske uprave Gradačac potpisani ugovori o prenosu sredstava između Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede TK i Grada Gradačac.  Ovi projekti su iz Programa ulaganja sredstava vodnih naknada u oblasti vodoprivrede u 2019. godini za područje grada Gradačac.

Radi se o sufinansiranju tj. refundaciji dijela troškova nastalih realizacijom „ Projekta vodosnabdijevanja Gradačca „ za koji su obezbjeđena sredstva u iznosu od 400.000,00 KM  i projekta „Izgradnje dijela vodovodnog cjevovoda od izvorišta „ Ponor“ Gornji Hrgovi do rezervoara „ Jelovče selo“ u iznosu od oko 100.000,00 KM.

Gradonačelnik Edis Dervišagić je izrazio svoje zadovoljstvo što imamo priliku da potpišemo ove ugovore i zahvalio se svima onima koji su doprinijeli da se ovo dogodi. Koncept finansiranja „ Projekta Vodosnabdijevanja Gradačca „ je ovim ugovorom dobio na  finansijskoj stabilnosti i nakon 5 godina raznih urgencija i obavještenja se uvidjelo koliko je ovaj projekat značajan za područje grada Gradačac. Kroz ovaj projekat će se izgraditi dva puta više vodovodne mreže nego što trenutno ima u Gradačcu i sama ta činjenica i činjenica da će u cijelosti biti riješen problem vodosnabdijevanja Gradačca pokazuje koliko je ovo ozbiljan i važan projekat za Gradačac. Trenutno se radovi izvode na nekoliko lokacija na području grada Gradačac i veoma sam zadovoljan samom dinamikom istih.  

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede TK Mustafa Šakić je istakao da danas potpisujemo prvi od 10 ugovora kada je u pitanju „Projekat Vodosnabdijevanja Gradačca“ koja će u narednih 9 godina biti obezbjeđen kroz Program vodnih naknada koji je usvojila Vlada TK. Istakao je da je ovo veoma važan i jedan od najvećih projekata za područje  grada Gradačac. Vlada TK je preuzela obavezu da ravnomjerno raspodjeljuje sredstva na području gradova i općina Tuzlanskog kantona što će biti i u narednom periodu.

Najavljeno je i potpisivanje ugovora o sufinansiranju troškova rada Postrojenja za tretman otpadnih voda u Gradačcu,  između Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede TK i JP Komunalca d.d. Gradačac, koji iznosi oko 100,000,00 KM.

POSLJEDNJE VIJESTI

Gradonačelnik na sjednici PIC-a predstavio potencijale Grada Gradačac

Gradonačelnik na sjednici PIC-a predstavio potencijale Grada Gradačac

Jučer u Sarajevu počela je sjednica političkih direktora zemalja članica...

JAVNI OGLAS  za izbor i imenovanje  predsjednika  Upravnog odbora  JZU “Dom zdravlja”  Gradačac, predstavnika osnivača

JAVNI OGLAS za izbor i imenovanje predsjednika Upravnog odbora JZU “Dom zdravlja” Gradačac, predstavnika osnivača

GRADSKO VIJEĆE Komisija za izbore i imenovanja Broj: 01-05-137/19                                                                                     Na osnovu člana 7....

دانلود جدید ترین فیلمها و سریالهای روز دنیا در سایت 98Movies. اگر در جستجوی یک سایت عالی برای دانلود فیلم هستید به این آدرس مراجعه کنید. این سایت همچنین آرشیو کاملی از فیلمهای دوبله به فارسی دارد. بنابراین برای دانلود فیلم دوبله فارسی بدون سانسور نیز می توانید به این سایت مراجعه کنید. در این سایت امکان پخش آنلاین فیلم و سریال همراه با زیرنویس و فیلمهای دوبله شده به صورت دوزبانه فراهم شده است. بنابراین برای اولین بار در ایران شما می توانید فیلمهای دوبله شده را در تلویزیونهای هوشمند خود به صورت دوزبانه و آنلاین مشاهده نمایید.