A+ R A-

Novogodišnji prijem Gradonačelnika Gradačca

Sinoć je održan tradicionalni Novogodišnji prijem Gradonačelnika Edisa Dervišagića na kojem su pisustvovale brojne zvanice, među kojima su bili privrednici, predstavnici javnih i privatnih preduzeća, organizacija, udruženja, sportskih klubova, političkih partija i medijskih kuća.

Prijem je kao i do sada organizovan sa ciljem da se ukratko rezimira sve što je učinjeno u prethodnoj godini, te izrazi zahvalnost svima koji učestvuju u kreiranju boljeg života lokalne zajednice.

Gradonačelnik je pozdravio prisutne te istakao da godina koja je već na izmaku je obilježena projektom „ Vodosnabdijevanjem Gradačca „ kao i drugim projektim koji doprinose poboljšanju poslovnog okruženja na području grada Gradačac.

Da Gradačac uspješno ulaže i brine o poslovnom ambijentu dokaz je i prestižno priznanje  „ GLOBALLOCAL“  koja je dodijeljena Gradu Gradačac za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj poduzetništva u Srednjoj i jugoistočnoj Evropi u kategoriji „Najbolje lokalne zajednice u 2019. godini“. Važno je istaći da je u ovoj godini Gradačac je dobio i status grada.

Istaknuti su podaci koji pokazuju rast Budžeta, dobre rezultate privrednih subjekata i povećanje broja zaposlenih, što je praćeno ulaganjem u javnu infrastrukturu. U narednoj godini nastavit će se sa projektom vodosnabdijevanja Gradačca a očekuje se i početak radova na izgradnji gradske garaže, azila za napuštene životinje, te rekonstrukcije kompleksa Starog grada.

Po završetku obraćanja gradonačelnik Edis Dervišagić se zahvalio prisutnima na dosadašnjoj dobroj saradnji koja pogoduje ekonomskom i svakom drugom razvoju i zaželio sretnu i uspješnu Novu 2020. godinu.