A+ R A-

Prijem kod gradonačelnika predstavnika rukometne reprezentacije BiH U-19

Danas je u zgradi gradske uprave upriličen prijem za predstavnike rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine U-19. U sklopu priprema za evropsko prvenstvo reprezentacija BiH U-19 boravi u Gradačcu a večeras je planirana i prijateljska utakmica između RK Gradačac i U-19 BIH u gradskoj sportskoj dvorani.

Gradonačelnik Edis Dervišagić je pozdravio prisutne i zaželio im dobrodošlicu u Gradačac s nadom da će se ugodno osjećati. Također poželio im je mnogo sportskih uspjeha i dobre igre u nastavku takmičenja, a selektoru i upravi zahvalio što su odabrali grad Gradačac za okupljanje i trening mladih reprezentativaca.

Predstavnici rukomentne reprezentacije BiH U-19 su se zahvalili na gostoprimstvu i na podršci koju Grad Gradačac pruža mladim reprezentativcima. Također su istakli da su se upoznali s pozitivnim situacijom u RK Gradačac koja najavljuje da će Gradačac u narednom periodu igrati ponovo važnu ulogu u rukometu na području Bosne i Hercegovine.

Utakmica protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine U-19 će biti odigrana u ponedjeljak, 17.02.2020. godine, u gradskoj sportskoj dvorani, sa početkom u 19,00 sati a za reprezentaciju BiH će nastupiti prvotimac RK Gradačac Malik Okanović. Organizatori ovog događaja očekuju veliku posjetu ljubitelja rukometa u Gradačcu.