A+ R A-

Posjeta delegacije Vlade TK Gradu Gradačac

Danas je u zvaničnoj posjeti Gradu Gradačac boravila delegacija Vlade TK na čelu s premijerom Denijalom Tulumuvićem. Delegacija se susrela s gradonačelnikom Edisom Dervišagićem i pomoćnicima gradonačelnika gdje je razgovarano o trenutnoj situaciji i o određenim potencijalnim projektima koji bi se realizovali na području grada Gradačac.

Premijer TK Denijal Tulumović istakao je da je danas održana prva radna posjeta Gradu Gradačac i da je razgovarano o tekućim problemima i rješenjima koja mogu da dođu s viših nivoa vlasti. Gradačac je sigurno jedna od najprepoznatljivijih sredina u privrednom razvoju Tuzlanskog kantona. Ministri su upoznati s programima  i projektima s kojima će službe iz Grada Gradačac aplicirati. Također ministri su dali su svoja mišljenja i u kojim okvirima ministarstva mogu podržati potencijalne projekte u Gradačcu. U narednom periodu očekuje se nastavak dosadašnje dobre saradnje između Vlade TK i Grada Gradačac.

Gradonačelnik Grada Gradačca Edis Dervišagić je izrazio zadovoljstvo današnjim sastankom s delegacijom Vlade TK. „ Na sastanku je bilo otvoreno niz pitanja o kojima smo razgovarali a odnose se na projekte vodosnabdijevanja, zaštite okoliša i o planiranim sredstvima koja su predviđena za Grad Gradačac u okviru Regionalne direkcije cesta TK. Projekte s kojima planiramo aplicirati se odnose na projekte koji su trenutno u fazi implementacije  kao što su Gradsko kino i Vatrogasni dom u Gradačcu. U narednom periodu ćemo pokušati uskladiti aktivnosti gradske administracije i Vlade TK kako bi ta oba projekta ove godine uspješno završili. Na kraju mogu da izrazim zadovoljstvo današnjim sastankom i očekujemo da saradnja u ovoj godini bude na još boljem nivou nego prethodna“.  

Na sastanku se razgovaralo i o realizaciji drugih kapitalnih projekata na području Gradačca u cilju razvoja privrednih aktivnosti.