A+ R A-

Održana 12. sjednica Kolegija Gradskog vijeća Gradačac

 

Na današnjoj održanoj sjednici Kolegija Gradskog vijeća Grada Gradačac utvrđen je termin održavanja 3. vanredne sjednice Gradskog vijeća Gradačac sa 29 tačaka dnevnog reda. Članovi Kolegija su se usaglasili  da će se 3. vanredna sjednica Gradskog vijeća Gradačac održati u četvrtak 21.05.2020. godine s početkom u 9.00 sati u Sali za sjednice Gradačačkog sajma.

Na dnevnom redu vanredne sjednice naći će se Prijedlog odluke o uslovima i postupku za ostvarivanje prava na obavezno zdravstveno osiguranje lica u statusu socijalne potrebe na području grada Gradačac kao i Izvještaj o stanju lokalnih kategorisanih i nekategorisanih cesta na području grada Gradačac za 2019. godinu sa prijedlogom mjera za otklanjanje nedostataka u 2020. godini.  

Na dnevnom redu je i nekoliko rješenja o imenovanjima kao i Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o stambenom zbrinjavanju korisnika kolektivnih vidova smještaja kroz implementaciju projekta „ Zatvaranje kolektivnih centara alternativnog smještaja putem osiguranja javnih stambenih rješenja“.

Zbog trenutne higijensko epidemiološke situacije sjednica će biti zatvorena za javnost. Po završetku 3. vanredne sjednice Gradskog vijeća Grada Gradačac javnost će biti blagovremeno upoznata i obavještena putem službene web stranice Grada Gradačac.