A+ R A-

Čestitka Gradonačelnika povodom Dana učitelja

Cijenjeni učitelji, nastavnici  i profesori, 

u povodu 05. oktobra Svjetskog Dana učitelja svim prosvjetnim radnicima grada Gradačac u ime gradske uprave Gradačac i u svoje ime srdačno čestittam i izražavam poštovanje za sve što činite da djeci prenesete znanja i odgoj kako bi postali vrijedni članovi društva.

O važnosti ove profesije nezamjenjive u razvoju čovjeka govori činjenica, da se „Svjetski dan učitelja“ obilježava širom svijeta u više od 100 zemalja, i da ga je proglasila organizacija UNESCO.

Danas, u ovim specifičnim i teškim okolnostima svjetske pandemije (Covid 19) zahtjevi koji se postavljaju pred učitelje, nastavnike, profesore i sve uposlene u prosvjeti su veliki, u vremenu punom izazova u kojem su mnogi zaboravili da učitelji imaju veliku ulogu u našem životu, i ovaj Dan je prilika podsjetiti  na to.

Sada više nego ikad moramo sarađivati s učiteljima kako bismo zaštitili pravo na obrazovanje i usmjerili ga i prilagodili okolnostima koje je sa sobom donijela pandemija.

Pored toga što prosvjetni radnici pomažu unaprijediti znanja i vještine oni razvijaju i pozitivne ljudske osobine i svoje učenike “oblikuju” u uspješne osobe u svakome pogledu gradeći njihove ljudske temelje, a za sve to je potrebno puno ljubavi ,strpljenja i entuzijazma. 

Da ste uspješni u tome pokazuju brojni naraštaji mladih i obrazovanih ljudi koji izlaze iz vaših učionica, u tome Vas podržavamo i iskazujemo spremnost da gradska uprava Gradačac u okviru svojih mogućnosti i nadležnosti osigura još bolji položaj prosvjetnih radnika.

Uz iskrenu zahvalnost na vašem doprinosu odgoja i obrazovanja dosadašnjih, ali i budućih generacija mladih ljudi, želimo Vam  puno uspjeha i zadovoljstva  u radu.

 

   Gradonačelnik

              mr.sci Edis Dervišagić