A+ R A-

U Gradačcu održana prva radna sjednica Gradskog vijeća

Danas je u Gradačcu održana prva radna sjednica Gradskog vijeća na kojoj su gradski vijećnici usvojili prijedloge rješenja o imenovanju stalnih radnih tijela tj. komisija. Imenovano je deset komisija Gradskog vijeća u čiji sastav su ušli i vanjski članovi koji su odabrani nakon završene procedure po javnom pozivu. Na javni poziv prijavila su se 63 kandidata a nakon obavljene konkursne procedure u sastav stalnih radnih tijela Gradskog vijeća uvršteno je 56 vanjskih članova.

Imenovane komisije razmatraju prijedloge materijala iz svoje nadležnosti koji idu na Vijeće i daju svoje mišljenje, a neke komisije su nadležne i za prigovore i žalbe građana. Sastav komisija je jasno definisan i raspoređen prema broju vijećnika u klubovima vijećnika, kada su u pitanju unutrašnji članovi iz reda vijećnika. Inače, u svim komisijama Vijeća po Statutu moraju biti zastupljeni vijećnici.

Gradsko vijeće usvojilo je i Prijedlog rješenja o imenovanju Komisije za utvrđivanje prometne vrijednosti nepokretnosti i prava do okončanja procedure po javnom oglasu a najduže do 90 dana od dana imenovanja.

Također vijećnici su usvojili Prijedlog rješenja o imenovanju predsjednika UO JZU Dom zdravlja Gradačac i člana UO ispred uposlenika kao i Prijedlog rješenja o imenovanju člana UO JU Centar za socijalni rad Gradačac, ispred uposlenika , do okončanja procedure po javnom oglasu a najduže do 90 dana od dana imenovanja.

Usvojen je i Prijedlog rješenja o imenovanju člana UO JZU Centar za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i banjsko liječenje „Ilidža“ Gradačac, ispred Ministarstva zdravstva TK, do okončanja procedure po javnom oglasu a najduže do 90 dana od dana imenovanja kaoi Prijedlog rješenja o imenovanju člana UO JU „Apoteka Gradačac“, ispred Ministarstva zdravstva TK, do okončanja procedure po javnom oglasu a najduže do 90 dana od dana imenovanja.

Popunjena su i preostala mjesta članova upravnih odbora kojima je istekao mandat tako što su uvojen Prijedlog rješenja o imenovanju člana UO JU Dječije obdanište „Kolibri“ Gradačac, ispred osnivača, Prijedlog rješenja o imenovanju predsjednika NO JP „Parkinzi“ d.o.o. Gradačac i Prijedlog rješenja o imenovanju predsjednika i jednog člana NO JP „Javno stambeno preduzeće“ d.o.o. Gradačac, do okončanja procedure po javnom oglasu a najduže do 90 dana od dana imenovanja.

Kolegij Gradskog vijeća je već zakazao i drugu radnu sjednicu Gradskog vijeća Grada Gradačac koja će se održati u četvrtak 04. februara 2021. godine s početkom u 9.00 sati.