A+ R A-

Svečano otvorena regionalna cesta R-460 u Gradačcu

Danas je u Srnicama Gornjim svečano otvorena regionalna cesta R-460 koja povezuje Srnice Donje (Grad Gradačac) i Doborovce ( Grad Gračanica ). Gradnja iste je vršena u nekoliko faza a protekle dvije godine ( 2020. i 2021. ) rađene su tri dionice koje ukupno iznose oko 2.420,00 m a vrijednost radova je 2.243.000,00 KM.

Presijecanjem vrpce, ovu saobraćajnicu svečano su predali na upotrebu premijer Tuzlanskog kantona Kadrija Hodžić, ministar trgovine, turizma i saobraćaja TK Hamza Bešić, direktor JU Direkcija regionalnih cesta TK Zijad Omerčić i Gradonačelnik Grada Gradačac Edis Dervišagić.

Premijer TK Kadrija Hodžić je kazao da ovim svečanim činom predajemo građanima TK dionicu puta između Gradačca i Gračanice na upotrebu koji spaja dva glavna gradska čvorišta u TK i time doprinosimo regionalnom ravnomjerno razvoju našeg kantona.

Gradonačelnik Edis Dervišagić je istakao da ova cesta povezuje dva potentna privredna područja tj. Gradačac i Gračanicu i zbog toga za privrednike Gradačca ima izuzetan značaj. „Ovom prilikom se zahvaljujemo Vladi TK na izdvojenim sredstvima i drago mi je što smo iskoristili priliku da riješimo još neka pitanja kao što su autobuska stajališta i izgradnja mosta u Srnicama Donjim a sve se odnosi na ovu dionicu“.

„Nalazimo se u Srnicama Gornjim na regionalnoj cesti R-460 gdje smo za nešto manje od dvije godine uradili rekonstrukciju dijela u dužini od 2 kilometra i 420 metara ukupna vrijednost je 2 miliona i 200 stotine KM. Cesta je urađena po najvišim standardima s dva sloja asfalta, širinom 6 metara sa horizontalnom i vertikalnom signalizacijom“ kazao je direktor JU Direkcija regionalnih cesta TK Zijad Omerčić.

U narednom periodu planiran je nastavak rekonstrukcije regionalne ceste R-460 prema Doborovcima (Grad Gračanica) kao i rekonstrukcija regionalne ceste koja ide iz centra Srnica Donjih prema magistralnom putu Ormanica-Gradačac.