A+ R A-

Č E S T I T K A 05. oktobar „Dan učitelja“

Poštovani odgojitelji, učitelji, nastavnici i svi zaposleni u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama.

Povodom obilježavanja 5. oktobra „Dan učitelja“ želim Vam u ime gradske uprave Gradačac i u svoje lično ime uputiti iskrene čestitke i poželjeti puno uspjeha i zadovoljstva u Vašem plemenitom zvanju.

Prosvjetni radnik nije samo zanimanje, to je puno više od toga, to je životni poziv za koji se opredjeljujete da ga živite u školi, na ulici, kod kuće, i kao takav zaslužuje najviše nagrade. Vaša uloga u našem društvu od neprocjenjivog je značaja, jer mlade naraštaje pripremate za život i tako učestvujete u kreiranju budućnosti na dobrobit svih nas.  

Svjesni smo da, zahtjevi koji se danas postavljaju pred učitelje, nastavnike i sve uposlene u školstvu su veliki, i potrebno je puno strpljenja, entuzijazma i ljubavi za taj rad, kako bi što uspješnije obavljali svoj plemenit i nadasve odgovoran poziv.

Zato, cilj svjetskog dana učitelja je pružiti podršku svim uposlenim u obrazovanju, i prilika je da rad učitelja i nastavnika bude prepoznat kao jedan od najvažnijih za ukupan razvoj društva te da se kao takav i cijeni.

Uvjereni smo da ćete kao i do sada uspješno odgovoriti svakom izazovu koji je pred vama, i želimo vam  puno sreće u životu i  radu !  

Iskreno,        

 

                                                              Gradonačelnik Grada Gradačac   

  mr.sci  Edis Dervišag